Elke donderdag een beetje vreugde in je inbox. Om je op te vrolijken. Om te merken dat je niet alleen bent. Om je verbonden te laten voelen. Inschrijven!

Stand-up cartooning

Vat de essentie samen in een slimme tekening. Daarmee wint je post op LinkedIn pas echt aan kracht. Of haal meer uit je meeting en laat je verslag direct tekenen. Stand-up cartooning is niet zomaar een andere benadering, maar vaak het ei van Columbus.

Slim getekend

Stand-up cartooning brengt de essentie naar voren: waar hebben we het eigenlijk over? Met een scherpe briefing vooraf haal je er het meeste uit. Abstracte zaken laat je vertalen naar een grappig beeld: dat inspireert deelnemers tot nieuwe bijdragen. In spannende sessies maakt iedereen deel uit van het creatieve proces:

Wat is onze koers? Wat voor boot stel ik me voor bij onze organisatie? Iedereen wil invloed hebben op boot en koers.

Zulke metaforen helpen om het concreet te maken – en houden de sfeer luchtig. Geen kans dat de training of brainstorm inzakt: iedere deelnemer zit op het puntje van zijn stoel.

Maak het concreet

Cartooning brengt leven in de brouwerij – en verheldert de vraagstelling. Door het gespreksthema visueel te maken, kan opeens iedereen zich er iets bij voorstellen. Het is bij uitstek geschikt voor abstracte of moeilijke onderwerpen. Je wilt nooit meer anders vergaderen:

 • Visie of terugblik
 • Verslag of toekomstplannen
 • Inspraakavond of inspiratieontbijtje
 • Besluit of brainstorm

Zet ons in! Voor bemoeitekenen of visueel notuleren. Voor overtuigender posts. Verras je klanten op een beurs met een snel portret. Wordt er Engels gesproken? No problem.


Investering

Op locatie tekenen gaat vanaf een dagdeel:

Dus 4 uur voor € 700,-. 

Daarna ben ik bij te boeken voor € 125,- per uur. Of een hele dag voor € 1200,-


De prijzen excl. btw en reiskosten.

Online zelfs tegen een speciaal tarief

Vergaderen gaat steeds vaker via internet. Is er dan nog wel plaats voor een tekenaar? Jawel: met stand-up cartooning online.

Via Zoom, Google Meet of Microsoft Teams, ben ik er gewoon bij en teken:

 • Wat er gezegd wordt (visuele notulen)
 • Wat er besloten wordt (visuele samenvatting in pakkende beelden)
 • de grappige momenten (in cartoons)

Omdat ik niet hoef te reizen is er een online tarief:

 • Er geldt een get-ready-tarief van € 110,- voor elke opdracht.
  Voor de briefing en het digitaal klaarzetten van alle materialen, de juiste kleuren en de huisstijl zodat ik teken-klaar ben zodra de meeting start.
 • Voor stand-up cartooning online kun je me per uur boeken. Het uurtarief is € 110,-

Voorbeeld: voor een vergadering van twee uur, reken ik dus 1 x het get-ready-tarief, en 2 x het uurtarief.

En van wie is die tekening nu eigenlijk?

Na afloop zijn alle tekeingen die ik in jouw opdracht heb gemaakt van jou(w bedrijf).

Zet ons in! Voor bemoeitekenen of visueel notuleren, óók bij online vergaderingen. Voor leukere notulen. Voor verrassende ‘mind catchers’. Voor visuals die blijven hangen en die je opnieuw kunt gebruiken in verslagen of presentaties.

Voorbeeld cartoons

Photo of wall with all the live drawings
snelle cartoon over toevalligheden - fast cartoon on coincidences
Fast cartoon: subject Vitality with sticky notes from attendees
Fast cartoon: bummer

Referenties

Foto_Tom-Fransen-Tolbrug-JBZ

De tekeningen van Marijke zijn voor onze organisatie Tolbrug heel erg waardevol. Het geeft op een leuke manier luchtigheid aan beleidsoverleggen. Je vangt het moment in een tekening en de associatie van het gevoel van het moment blijft behouden in de tekening. Wij hebben de tekeningen verwerkt in posters die centraal in onze organisatie hangen, daarnaast gebruiken wij de illustraties in presentaties en beleidsstukken. Hiermee blijft de opbrengst van beleidsoverleggen waardevol en behouden. Wij zien ook heel vaak mensen die staan te kijken bij posters, wat weer een mooie gelegenheid is om het gesprek aan te knopen.

Tom Fransen, Directeur Bedrijfsvoering Tolbrug Specialistische Revalidatie

Er is zeer positief gereageerd op Marijke’s cartoons en het heeft veel bruikbaar materiaal opgeleverd voor het ‘harvast-document’, een samenvatting van de oogst die de brainstorm heeft opgeleverd. Door de tekeningen is de communicatie, ook voor mensen die niet bij de sessie zijn geweest, veel duidelijker. De concepten en ideeën kunnen op deze manier goed worden overgebracht.

Jurriaan van Rijswijk, Oprichter Game Solutions

Iets voor jou?

Kan jouw training, vergadering of brainstormsessie wel wat extra leven, interactie of duidelijkheid gebruiken? Dan is stand-up cartooning zeker iets voor jou. Neem contact op: